3 Tips voor het inrichten van uw babykamer

3 Tips voor het inrichten van uw babykamer

3 Tips voor het inrichten van uw babykamer

Geplaatst op 29-10-2018 door Marketing

Verwacht u binnenkort een zoon of dochtertje en moet u nog de nodige voorbereidingen treffen? Eén van die voorbereidingen is het inrichten van de babykamer. Dit is vaak een hele tijdrovende, maar leuke klus. Het inrichten van een babykamer kan nog best moeilijk en sommigen weten echt niet hoe ze zoiets moeten doen. Valt u binnen deze groep? Lees dan snel verder, want met deze 3 tips komt u al een heel eind op weg.

Inrichten van een babykamer

Wanneer u een babykamer gaat inrichten moet u er goed opletten dat alles overzichtelijk is en dat het een logische indeling heeft. Dit heeft u namelijk niet zomaar gedaan, want u moet meerdere spullen en interieur kwijt in het kamertje. Daarom moet u eerst goed nadenken voordat u aan de slag gaat. Waar plaatst u het bedje? De kast? De luiertafel? Het is raadzaam om eerst op papier de indeling vast te stellen, voordat u in werkelijkheid hiermee gaat beginnen. Als u samen met uw partner uit bent over de indeling, kunt u de spulletjes op een efficiënte manier gaan inrichten.

 

Gebruik vrolijke kleuren

Een andere handige tip die u wordt meegegeven is dat u van vrolijke kleuren gebruik moet maken. Afhankelijk van het geslacht van uw kindje, kunt u kleuren als roze, blauw , oranje of geel gebruiken in het kamertje. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om een vrij neutrale kamer te maken met veel wit. Laat deze kleurtjes terugkomen in uw interieur en behang, zodat alles een mooi geheel wordt. Wat misschien ook leuk is voor uw kinderkamer zijn muurstickers. Deze geven uw kinderkamer een vrolijke uitstraling en bovendien heeft u weer eens iets anders. Er zijn zelfs speciale muurstickers voor uw babykamer. Dus bent u even inspiratieloos, dan kunt u ook gebruik van deze prachtige interieurstickers. Kale muren zijn saai, vooral in een babykamer! Daarom zult u ongetwijfeld op zoek gaan naar leuke accessoires die u aan de wand kunt hangen. Een speelse kinderklok is iets wat veel ouders leuk vinden om aan de muur te hangen. Misschien is een kookoo koekoeksklok iets voor u? Dit zijn moderne koekoeksklokken met geluid én vogeltje. De Kookoo klokken zijn verkrijgbaar in een vijftal trendy kleuren. Wees niet bang dat de klok s'nachts jouw baby wakker houdt, door de handige lichtsensor zal de koekoek zich stilhouden zodra het donker wordt.

Veiligheid

Waar u ook zeker rekening mee moet houden voor het inrichten van uw babykamer is dat deze veilig is. Veel meubels en ander interieur zijn al zo gemaakt dat het veilig is, maar mocht u kleintje nu wat ouder worden, dan gaat deze rondkruipen en spelen. Voorkom dan scherpe hoeken, voorwerpen waarin ze zich kunnen stoten en alle andere zaken die gevaarlijk zijn. Zodoende kan uw kindje op een veilige en leuke manier spelen. Zorg bijvoorbeeld voor een aankleedkussen met hoog opstaande randen. Zo kunt u uw kindje omkleden zonder dat hij of zij direct van het aankleedkussen afrolt.

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!