Ga jij voor een warme en gezellige slaapkamer inrichting?

Ga jij voor een warme en gezellige slaapkamer inrichting?

Ga jij voor een warme en gezellige slaapkamer inrichting?

Geplaatst op 29-10-2018 door Cindy

Daar een kinderkamer er leuk, fris, kleurrijk en veelal opzichtig uitziet, zien we bij heel wat ouderslaapkamers dat ze vaak wel chique, maar vooral niet vrolijk ingericht zijn. Dat heeft met onze kijk op slapen te maken. Kan dat anders?
 

Slaapkamer inrichting tips

Een paar tips:

1. Koop een stuk karton van 50 bij 50 centimeter. Koop ook een paar tijdschriften waar leuke slaapkamers in te vinden zijn, ga eens een avondje surfen op internet en kijk eens op www.presentsathome.nl. Knip of print alles wat je leuk vindt uit en leg het op het karton. Zo ontstaat die andere slaapkamer die misschien wel de nieuwe droomslaapkamer gaat worden.
2. Doe dit samen met jouw partner, zodat jullie keuzes bespreekbaar worden. Kies minstens drie verschillende slaapkamer inrichtingen. Daardoor kun je wisselen en combineren.
3. Durf met kleur te werken. Niet alleen pastelkleuren en de wat donkere tinten, zoals grijs en zwart, maar neem ook feel geel, mint, oranje mee in het geheel.
4. Slaapkamer inrichting tips helpen niet wanneer de uitkomst een variatie is op de huidige inrichting. Durf af te wijken, want zo ontstaat er een idee over wat anders kan.
5. Kijk bij het inrichten ook naar wat het beddengoed, de verlichting en de vitrages kunnen bijdragen. Zo geeft leuk, speels en hip beddengoed een slaapkamer direct een nieuwe uitstraling.
6. Voor de aankleding van meubels zoals kledingkasten en nachtkastjes kun je gebruik maken van plakfolie. Afhankelijk van jouw smaak kun je kiezen voor plakfolie met een houtstructuur, folie met een dotje of plakfolie met een marmeren structuur. Door jouw slaapkamer meubeltjes van leuk plakplastic te voorzien creëer je een heel warm en cosy kamertje.
7. Is de slaapkamer groot, of is jouw woning een loft waarbij de slaapkamer en woonkamer zich in één ruimte bevinden, dan kun je een soort kamertjes creëeren met draadjesgordijnen. Een draadjesgordijn is een gordijn met allemaal lange dunne draden. Je kunt er doorheen lopen, als je dat wilt. Sommige mensen gebruiken het draadjesgordijn als vliegengordijn, anderen gebruiken het juist als afscheiding tussen twee ruimten. Er is keuze uit vliegengordijn formaat, een afmeting die dus precies tussen de deurpost past en er zijn bredere afmetingen geschikt om als een soort afscheidingswand te gebruiken.

Leuke accessoires voor de slaapkamer

Wil je gebruik maken van trends, zoals de cottage style die momenteel erg in is? Kijk dan ook eens naar de prachtige landelijke kledingkasten. Let wel op de maten, want die kasten zouden wel eens hoger en dieper kunnen zijn. Dat heeft als voordeel dat er meer in kan worden opgeborgen. Het nadeel is dat ze meer plek vragen. Kan dat binnen de bestaande afmetingen? Wil je liever meer loopruimte, kies dan voor de landelijke kledingkasten die hoger zijn, zodat er toch veel legruimte ontstaat. Een opgeruimde, niet drukke, slaapkamer, waarin je leuke accessoires vindt, draagt bij aan dat andere, dat goede gevoel. Alsof je 's avonds, samen met jouw lief, naar een luxe hotelkamer verhuist. Leuke slaapkamer accessoires vind je voordelig bij Presentsathome.nl. Dat rijkt van een schattig weerhuisje, je weet wel zo'n traditioneel weerhuisje waarbij het mannetje naar buiten komt als het regent, en het vrouwtje naar buiten komt als de zon gaat schijnen, tot aan landelijke koekoeksklokken met weerhuisjes. En van hippe kussentjes tot aan bijzonder mooie muurstickers. Hoe jij jouw slaapkamer inricht hangt geheel af van jouw persoonlijke smaak. Maar maak het niet te casual en saai. Je mag namelijk best genieten van een kamer waarin je dagelijks vele uren vertoeft.

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!